torsdag 28 april 2011

En liten sammanfattning.

Påsken gav oss ett fantastiskt underbart väder och nu hoppas jag på att Valborgsmässoafton också ska bli "frysfri". Jag har bestämt mig för att låta vinterskor och jackor hänga kvar till den 1 maj. Tar jag bort de nu så blir det väl kallt och det vill jag inte ha på mitt samvete.:) Vi kör ibland ut på lite konstrunda i påsk och tittar på tavlor och andra konstverk, men i år blev det inget av det. Jag kände nog inte att jag skulle klara av alla människor som cirklar runt och orkade helt enkelt inte ta tag i en sådan runda. Vi var på 7-årskalas på långfredagen, där vi fick supergod påskbuffé. Mums säger jag bara. Jag är så glad att jag har en svägerska som gillar att fixa och greja med mat. De borde ha kalas oftare.:) På påskafton hade vi en trevlig kväll med kompisar som var här på lite mat och dryck. Alltså var jag riktigt, riktigt trött på söndagen. Tröttheten är så dryg. Trött i kroppen och trött i själen. Den följer mig snällt alltid....... 
Två fotbollsmatcher har också hunnit avverkas i helgen som gick. B-laget vann sin seriepremiär och P99 förlorade sin, trots bra kämpande.

Ett par promenader i solen har det också blivit. De är så fina våra backsippor på "Sockertoppen".

Wilma blir lika glad varje gång vi närmar oss badstället. Lite för lite vatten tyckte hon dock att det var här denna gången, så det blev en "vattenavskakning" och vidare till nästa ställe.

Visst är fjärilar vackra........ Även om det nu inte är den mest omtyckta blomman den sitter på.

fredag 22 april 2011

Skärtorsdag och kaksäljardag......

Klass 5 (Andreas klass) på Degebergaskolan har planer på att hitta på lite kul innan de ska ha sommarlov, för att sedan till hösten börja i högstadiet. För att få ihop lite pengar till detta, så organiserade de duktiga klassmammorna en "kaksäljardag" utanför Coop Konsum i byn. Föräldrar och barn bakade för att barnen sen skulle kunna sälja dessa hembakade mumsigheter. Det gick verkligen över förväntan. Barnen var jätteduktiga och de ca 70 påsarna med kanelbullar, småbröd, chokladbullar, chokladmuffins, sockerkakor osv. såldes slut på mindre än tre timmar. Bredvid kakförsäljarna såldes det grillad korv för fotbollslagen P-99 och P-00. Korv till middag och kakor till eftermiddagsfikat. Perfekt eller hur?

Maskrosorna blommor gladare än någonsin nu i solvärmen på altanen och den lilla fjärilen passade på att ta en liten paus i flygturen. 

Påsken är i full gång och påskliljorna har blommat ett tag. I år är det en väldigt sen påsk, men det vet ju inte påskliljorna.:) Ha nu en fortsatt trevlig helg!

söndag 17 april 2011

Uppiggande.......

Min lilla Tussi tyckte jag var tråkig som sov för länge idag. Vid nio tröttnade hon på mig och såg på sitt lilla vis till att jag steg upp. Det var ju helt klart dags, så det var skönt att hon jagade upp mig. Jag trodde ett tag att hon inte hade mat eller inte kom ut eller nåt, men nej.......hon ville bara ha upp mig. Lilla och lilla förresten........Hon är inte så liten som hon tror även om hon lyckligt knövlar ner sig i allt vad lådor heter. Funkar även med skolådor i stl 35.  

Anledningen till min långsovning idag var den trevliga tjejfesten igår. Är jag uppe längre än 23 på kvällarna så blir det tröttigt dagen efter.:) Kassettbanden dammades av och Boney M sjöng så vackert för oss i den omoderna stereon (och vi sjöng för henne). Vi övergick sen till den moderna tekniken igen med iphone och stora lådan (vad det nu heter?). Mitt i diggandet konstaterar damerna just: " Nu "inger" det!" Jo, så gjorde det.

Och då måste viiiii......ut i natten. (Som Noice sjunger.) Man blir aldrig för gammal för att åka till stan mitt i natten. Eller blir man kanske det? När vi hade funderingar på att gå in någonstans kändes det definitivt som vi var för gamla. Eller som att åldersgränserna till "ställena" var lite låga.:) En rolig kväll blev det. Tack tjejer för ni förgyllde min kväll.

Idag var det dags för Andreas lag P99 för sin första träningsmatch. Det känns som en evighet sedan sist, tack vare att hans knä inte är okej. För tillfället är det dock lite bättre och jag hoppas så att det ska fortsätta förbättra sig så att han kan vara med nu framöver. Det är ju nyttigt och bra för lilla jag också att komma ut och vara lite social med de andra fotbollsmammorna. Och papporna såklart.

Matchen slutade med ett trevligt 5-1 resultat och det var precis vad de behövde för sin självkänsla. Det är bara att hoppas på fler vinster framöver i serien också.

tisdag 12 april 2011

Idag har jag varit lite snäll mot mig.

Nu fick det bära eller brista med mitt knä kände jag. Drog på mig gympakläderna och tog mig ner till Friskisgympan. Med tanken att jag verkligen skulle ta det försiktigt. Det är väl 10 veckor sen det sa knak i mitt knä och jag hade riktigt ont där några veckor. De senaste veckorna har det däremot känts ganska okej, så jag ville testa ikväll. Jag tog det lugnt och försökte att ha foten i golvet mest hela tiden så belastningen inte skulle bli för stor. Inga hopp och studsar här inte. Upptäckte då hur svårt det är när man ska förenkla övningarna. Kom helt i otakt.:) Jag är i alla fall nöjd med min barmhärtighet och klokhet mot mig själv, med tanke på hur jag brukar strunta i att tänka på mig.

Det har varit Wilmatisdag idag och i förmiddags så var vädret helt okej. Ingen sol, men heller inget regn.

En massa vacker natur fick jag/vi som vanligt njuta av.

Wilma njöt givetvis av att ta sig ett dopp. Som vanligt.:)

Hon låg i länge idag och äntligen lyckades jag få vattendjuret på bild framifrån!

Jag var tvungen att ta ett stopp vid dammen också och kolla in paddorna. Som i sin tur kollade in oss......

Wilma var måttligt road av mitt paddintresse och satt och kollade på helt annat när hon väntade på att jag skulle bli klar. Ankorna i dammen såg lockande ut.......

Jag försökte vara lite kreativ i trädgården innan idag. Jag mår ganska bra av att greja ute om jag bara inte gör för mycket på en gång. Idag frös jag lite och det var ju bra för det fick mig att göra precis så där lite lagom mycket så att det kändes bra. Japp, såhär snäll bör jag vara mot mig själv fler gånger. Känns ju riktigt bra.:)

söndag 10 april 2011

En bra helg.

I fredags firade vi Andreas födelsedag lite igen tillsammans med ett par stycken som inte kunde komma förra gången. Det blev en trevlig kväll och en bra anledning att äntligen få till den där träffen vi tänkt så länge på.

Jag gjorde det lätt för mig genom att beställa smörgåstårta. Mumsigt tycker vi.

Tårtan mixtrade jag till själv, men tyvärr så blev den kanske inte riktigt så god som vi trodde att den skulle bli. Så kan det va när man provar något nytt. Det var i alla fall kul att baka.

Jag vann, jag vann.:) Genom att bara dela med mig av länken till hennes företag och blogg på facebook. Tänk vad kul det faktiskt är när man för en gångs skull vinner något. Jag blev jätteglad när jag såg på hennes blogg att jag var en av tre som vann lite av produkterna hon har i sin fina affär. Fläderblomssaft, Toffee, Roast ox potato crisps och Husets köttfärskrydda. Kanon!

Den fina lilla affären som har detta och så mycket mer att erbjuda heter Min Gröna Täppa och ligger i vårat fina Degeberga. Kika gärna in på Min Gröna Täppas blogg

Vilket fantastiskt väder det varit idag! Varmt och gott. Idag har jag varit och tittat på en vinstgivande fotbollsträningsmatch i förmiddags (där ena sonen spelar) och redan då var vädret härligt. Väl hemma igen landade jag en stund i en solen och bara njöt av värmen. Tog senare tag i mig själv och gick en sväng då jag bla mötte den här lilla söta ödlan. Tyvärr hade jag bara min extremt dåliga mobil med mig så bilderna är ju därefter.

 Rolig liten filur som stannade mitt på banvallen och bara låg där och tittade på mig.........Frågan är om den blev vettskrämd, tyckte jag såg rolig ut där jag nästan kröp rundor på marken eller kanske tyckte den att det var lite kul med någon som pratade med den.

Igår kväll var vi på en ganska försenad Julfest med Görans jobbekompisar och Göran hade såklart tomteluvan på sig. Tomteluvor och julfester är annars ganska långt ifrån vad man tänker sig när man tittar sig omkring i naturen och jag undrar vad de tänkte som körde förbi när han stod och tankade i Hässleholm i natt. Med tomteluvan på........

tisdag 5 april 2011

Extra allt

Jag känner mig som den där pizzan de brukar göra reklam för som har extra allt. Nu har jag ju då inte extra av samma som pizzan, men ändå, extra....... Extra trött, extra deppig, extra ångest & oro, extra stress, extra sur, extra orkeslös.......extra allt som är mindre bra att ha. Jag försöker ändå ta mig ut och gå. Jag var lite i trädgården häromdagen och igår städade jag lite på vår innealtan. Jag försöker ta tag i något lite, för jag vet ju att om jag inte gör det så mår jag ännu mer extra.

Jag är inte ensam om att tycka att det är härligt med lite värmegrader utanför huset. Tussi njuter också av att våren är på ingående.  

Igår var det härligt väder och det blev en runda i skogen. Vi funderade lite över hur det kunnat bli en mossgubbe av denna moss-sten? Den har dock tappat ögonfransarna på ena ögat.

Så här ser Wilma ut uppifrån när hon väldigt gärna vill ha det jag hade i fickan........Nämligen kattgodis. Gott.:)

Myrorna var rysligt aktiva i denna stora myrstack. Vintern har satt sina spår i deras hem och här var ett par "håligheter" de behövde laga.

Renovering i full gång. De är otroliga de här små djuren.