tisdag 29 november 2011

Utflykt.

Jag lyckades minsann vara klar när jag blev hämtad klockan tio. Å andra sidan så hade jag då varit uppe i 3½ timme. Å tredje sidan så kan det ändå bli kaos i slutändan. Dagens mål var Ikea och frågan var om vi skulle ta Malmö eller Älmhult. Det blev Älmhult eftersom det var längesen vi varit där och tänkte att eftersom det är lite mindre så är det lite bättre. Tyvärr blev vi grymt besvikna på "julhörnan" eller vad jag ska kalla den. Där var nästan ingen jul alls.:( Vi som var sugna på att pilla och kolla ibland allt skojigt julpynt. Tji fick vi och inget julhandlande blev det då nej. En del annat smått och gott åkte ner i vagnen i alla fall. Köpte bla. lite jättebilliga mindre glas, lite hemlisar, en takskena med tillbehör så vi kan få bättre ordning på skynket som hänger framför garderoben, blockljus, en vas och givetvis så köptes det vämeljus. Det blev en mysig och bra dag o jag är glad för att den blev av. Nu är jag jättetrött och ska dra mig mot lite förhoppningsvis skönt sovande. Sov Gott!

måndag 28 november 2011

Adventsmyshelg.

Snurrandet i knoppen lugnade ner sig efter 3-4 intag av den nya tabletten. Nästan så jag saknade det när det inte kom. Eller kanske inte. Det var en lite skön känsla samtidigt som det var något läskigt eftersom jag inte alls hade kontroll på snurret. Nu är det i alla fall lugnt och jag tror minsann att tabletterna har lugnat ångesten något vilket känns rysligt skönt.

Helgen har varit bra. I lördags hade vi mys med goa vänner. Först blev det potatisgratäng med kycklingfilé som grillats omsorgsfullt av Göran i halv storm och lite regn. (Det är synd om Göran.:) ) Till det blev det grillade majskolvar, sallad och god dricka. Mätta o goa dök vi ner i soffan en stund, så vi skulle orka smaka på årets glögg 2011 med pepparkakor och ädelost både utan och med päron. Den med päronsmak blev godare ju mer man åt den. Riktigt god faktiskt. Glöggen var också mumsig, både kall och varm. Pepparkakor tror jag att jag åt en halv burk eller nåt. Det blev en god kväll på alla sätt!

Igår skulle vi fortsätta adventsmyset med att åka på julskyltning. De två karlarna var måttligt roade, men de följde snällt med i alla fall. Mysig julskyltning kanske jag inte kan säga att det var med tanke på det busiga regn och blås-vädret, men det var i alla fall en trevlig eftermiddag som avslutades med ett pizzeriabesök. Trött och nöjd somnade jag gott i strömlöshetens kväll och som det känns nu så somnar jag lika gott i strömhetens kvällning.

fredag 25 november 2011

Yr i mössan.

Jo, här snurrar det i kupan. Mitt på en fredagförmiddag. Det är dock ingen jättebehaglig känsla att känna sig såhär skum i knoppen. Jag var hos doktorn igår och fick utskrivet något som ska kunna lugna ner min ångest. (Tack till apotekspersonalen som sa att jag kunde bli yr när man börjar ta medicinen, så behövde jag inte undra över det.) För övrigt så vet jag inte riktigt vad jag tyckte om besöket där. Det gjorde mig skitnervös att vara där och jag vet inte riktigt varför. Kanske för att det var en människa jag aldrig träffat innan. Kanske för titeln och kanske för vad det var för person. Ändå på slutet av vår träff så kändes det något lite bättre. Jag hoppas att det blir bra i slutändan och jag tror (o hoppas) att han vet vad han sysslar med.

Jag undrar jag........Kan det här möjligen vara början på en väg som går åt rätt håll? Kan vara så.

onsdag 23 november 2011

Ljus i vårt hus.

Nu är äntligen alla (nästan) fönster tvättade här med hjälp av min kompis Kärcher. Jättebra hjälp för mina gnälliga armar kan jag säg. På hela nedanvåningen har vi sådana kära fönster som måste putsas emellan också. Med tanke på att det var flera år sedan jag putsade där senast, så har det nu blivit ett helt annat ljus in i rummet efter att Kärcher och jag tog tag i det hela. Skönt. Ränderna som trots allt antagligen finns där när det är solljus ute får vi bjuda på.

Jag hittade en rolig kam häromdagen. En sådan jag hade på senare 80-talet när jag hade permanentat hår och såg ut som en hockeyspelande pudel i hela friseringen. Kammen får ni se här..........Fin kise. Hur jag såg ut i min hockeypudelfrissa besparar jag er tror jag.:)

tisdag 22 november 2011

Vilken helg! Vilken man!

I fredags fyllde vi bilen med 4 tjejer och väskor för att åka till Göteborg över helgen och ha lite skoj. Vi checkade in på hotell Liseberg Heden och slappade en kort stund med ett glas gott innan vi begav oss mot Liseberg. Ett oerhört vackert Liseberg stod framför oss och hur fint det var där blev en positiv överraskning för oss som inte varit där förut när det varit "Jul på Liseberg".   

Träden var klädda och lyste så otroligt vackert överallt. Snö hade de sprayat på träd och buskar i vissa områden så man trodde verkligen att det var vinter och snö.

Det såldes allt möjligt här inne på området. Julkulorna gav mig lite flashbacks då där var många av de sorterna som vi hade i julgranen när jag var barn. För övrigt fanns där nu mobiltelefoner och smileysar att hänga i granen. I andra små fina bodar kunde man köpa massor av ätbart, tex. ost, sill, mandlar, godis mm. Det fanns diverse bodar med julpynt, lyktor, julkort, kransar, strumpor konst mm., mm. Något för alla kan man säg.

Inne där man normalt sett går på Kållerado hade de byggt upp en jultomtevärld som fick mig att bli riktigt impad. Så mycket detaljer kring alla de små "världarna" så jag trodde knappt mina ögon. Så fint!

En liten paus med en mugg varm & kall (som var varm) och lite pepparkakor satt inte fel i fredagskvällen tyckte jag, Malin, Camilla och Jeanette.  

Liseberg lite mer från ovan.

På lördagen var det dags för Nordstan och lite shopping. Efter vila, mys och vi gjort oss i ordning gick vi till hotellrestaurangen där det väntade oss en trerätters middag innan helgens höjdpunkt. Förrätten bestod av: Getostgratinerade ekologiska rödbetor serverade med balsamicohonung och örtsallad samt kavringskrisp. Detta var riktigt gott (även om kavringskrispen lyste med sin frånvaro.)

Till huvudrätt fick vi svensk oxfilé, med timjansbakad potatis och senapscreme samt smörkokt lök. Mums! 

 Nöjda och glada.

Till efterrätt åts det Pannacotta på vaniljyoghurt serverad med kryddinkokta päron samt honungs- och havrecrunch. Då var jag så mätt så man kan väl säga att smaken inte riktigt kom till sin rätt.

Nu till det absolut bästa jag sett och hört sen jag vet inte när! Tomas Ledins show. Vilken man! Vilken röst! Vilken show! Den innehöll allt man kan tänka sig och vi hade platser där vi verkligen såg honom perfekt. Han delade med sig av delar av sitt liv som i alla fall jag inte hade en aning om innan. Han spelade, sjöng och gav verkligen publiken av sig själv. Jag tror jag blev kär........ :) Nej jag skojar, men han var så otroligt bra här på Rondo i Göteborg denna lördag kväll i november när han lyste upp tillvaron för oss.

Tack Tomas Ledin och tack ni tjejer som var med mig i denna härliga upplevelse!

onsdag 16 november 2011

Stark?

Det blev en promenad i byn ikväll i alla fall. Fick röra mig där det fanns lampor. Jag var måttligt road av det egentligen, men under tvång från mig själv drog jag på mig överdragsbyxor, jackor, mössa och stora vantar. Reflexvästen åkte me på utanpå allt det andra. Tur den är stor. Skönt var det minsann att komma ut trots allt. Eller kanske just därför.

Jag har varit och friserat mig idag. Lite ny färg och klippning piggar alltid upp något. Efter det körde jag till våran "stan" och skulle efter hyfsat lång väntetid träffa arbetspsykologen för första gången. Min första känsla och tanke kring henne är bara positiv, så detta kan nog leda till något bra! Är trött och märkligt tom och tung i huvudet nu. Det var mycket som kom upp igen eftersom hon ju ville höra lite vad jag varit med om. När hon undrar hur jag egentligen klarat av allt detta, så slår det mig lite att det varit en del tunga grejer. Samtidigt blir jag lite stolt på något sätt och tänker att: "Tänk vad jag klarat av en massa tufft skit! Mitt i livet, mitt i allt annat som hände runt mig. Vad jag var stark där under de åren." Vad är jag nu? Är jag stark nu också? Är det stark jag försökt vara? Hur är man förresten när man är "stark"?  

tisdag 15 november 2011

Foto, foto, foto.

Vilken tur att denna dagen inte var som dagen igår. Jag kände mig som värsta monstret och det är inget kul. Särskilt inte för de som är i min närhet.:( Idag har det gått lite bättre här. Det som utlöste monstret igår var nog de söta små fotografierna som jag envist måste framkalla på papper i en fotobutik på internet. Efter att först låtit de 250 bilderna ladda in sig i "affären", vilket tog 5 timmar, så var det dags att bestämma och beställa hur många jag skulle ha av varje. Dessutom så brukar jag skriva in på baksidan vilken datum det är taget osv. Detta fick jag göra i två olika omgångar och när jag skulle skriva på baksidan så upptäckte jag att alla fotona plötsligt var i en enda röra. Det var lika med att jag svor en ramsa, men fortsatte tålmodigt att studsa hit och dit för att få ordning. När jag väl var nästan klar så upptäckte jag att vartenda foto hade studsat runt så att inget längre stämde. Texten som var på ett kort hörde egentligen till ett annat. Där efter ca 3 timmars grejande, så brast jag. Det slutade med att jag kastade hela mappen så långt det går att kasta iväg den i en dator. Huvudet var helt slut och jag var skitirriterad. Jag loggade ilsken in på en annan hemsida som jag beställt på förut och började om från början. 5 timmar att ladda upp fotona igen och idag har jag gjort samma procedur igen som igår. Med en väldigt stor skillnad......Inga problem. :) Nu väntar jag på mina 457 foto, så att jag kan sätta in dem i barnens och vårt album.

På tal om foto ja. Tussi kände sig manad att rycka in och göra fotohyllan fullbordad.

I mitt kvarter är det bästa man kan göra att hjälpa grannarna när de behöver låna något. Mjöl eller ägg, går bra vilket som. För ett tag sedan lånade jag ut ägg och fick kanelbullar tillbaka. Kalasfint ju. :) Igår var det mjöl som fattades hos ena grannen och se vad jag fick för det. Gott!

Ha en bra kväll!

söndag 13 november 2011

Ny naturupplevelse.

Detta kalkstensbrott i Sönnarslöv har jag aldrig varit och tittat på/i förut, och har heller inte vetat att det har funnits förrän häromveckan. Här var riktigt fint! De som jobbade här när det var igång på 18-1900-talet tyckte nog inte det var lika fint. Männen promenerade från Degeberga, Huaröd, Tollarp o Everöd till sitt jobb här. (Ca. 6 km enkel tur.) De arbetade 12-timmarspass innan de gick hem igen. Tufft är väl det minsta man kan säg! De hade 30 öre i timmen och runt 7-800 kr i årsinkomt.
Tråkigt nog så sken inte solen idag när jag och Göran skulle ut och få oss denna vackra naturupplevelse, så nästa gång vi åker dit är det sol. 

Här hittade jag mig själv me ju. :)  Jag har dock inte grönt hår på riktigt.

På hemvägen tog vi en tur till vår damm och det hade hägern också gjort. Gott med fisk tycker den rackaren. Sur blev han när vi kom och flög ilsket tjattrande därifrån ganska fort.

Helgen har annars varit lugn här. Den har väl som alla andra dagar, gått lite upp och ner om jag säger så. Vi blev bjudna på god mat hos min bror och svägerska igår kväll, vilket var upp.:) Rullader, pressad potatis, sås och lite goda tillbehör. Smaskig äppelkaka till efterrätt satt också fint. Mums och tack säger jag.:)

torsdag 10 november 2011

Sakta men säkert.

Jag har börjat bli klok tror jag. Eller är det någon tillfällig åkomma.:) Oavsett vad så är jag nöjd med mig själv när jag faktiskt inte sitter och grejar med fotona flera timmar i sträck. Sant! Jag går ifrån det efter att jag gjort det jag tänkte för dagen. Det ni! Jag brukar oftast gör tvärtom. Alltså pressa mig förstörd för att jag har bestämt mig för att jag ska bli klar. Och när jag inte gör klart så mår jag dåligt över det. Det är ju så att om jag sitter för länge så mår huvudet riktigt kasst och det blir inte bra då om jag säger så. När jag gör såhär så hinner det inte bli så illa. Dessutom så känns det i just detta "fotofallet" okej att lämna det trots att det inte är färdigt. Jo, det är trögt att ta tag i det igen nästa dag men jag tycker ändå att detta är en bra strategi. Efter min stund med fotona så går jag ut och går. Skönt!

Något annat som är skönt är att vila. Tycker Tussi. Är man kise så är man lite av en expert på att vila. Kom just på att jag har en dikt om en katt..... (Vet inte vem som skrivit den.) Som jag till och med hittade här.
"Den fullständiga vilan; En katt som sover. Blank päls, doftande av renhet.
Den fullständiga ron; En katt som vilar - rör lite på tassarna, gäspar med darrande morrhår.
Det fullständiga oberoendet; Katten som går vart den vill, suverän i sin frihet, beroende av ingen, självständig, fri."

onsdag 9 november 2011

Den smyger sakta mot oss.

Jaaa......!:) Jag tror att jag bara tänkte det och inte pratade högt för mig själv i affären idag. En stor kylbox full med pepparkaksfil chockade samtidigt som ögonen blev glada av att se dem igen, då de uppenbarade sig framför mig. Ett par av paketerna fick hänga med hem. Gottgottigott, men tjohej vad tiden går kom jag på igen. Då är alltså julen på insmygande fot. Jodå, lite julklappspapper blev det också idag. Vad jag ska fylla pappret med har jag ingen aning om ännu, men det brukar lösa sig.

Jag var tvungen att ta mig i kragen idag och köra iväg en runda från byn. Har mått så fruktansvärt slitet och lågt ett par dagar nu igen så jag har knappt orkat varkens gå eller annat. Idag är det nog på bättringshållet igen tack och lov. Det kändes lättare att promenera och jag lyckades ta tag i att börja greja med alla miljoner foto som ligger i kameran. Nu är jag dock hyfsat slut i rutan, så jag ska hålla soffan och tv:n sällskap resten av kvällen.
Vill gärna dela med mig av ett foto som Andreas har tagit och som jag tycker är fint.

Trevlig kväll!

söndag 6 november 2011

Positivt laddad helg.

Helgen har bjudit på mycket positivt vilket är precis vad jag behöver. I fredags kom vår goa göteborgare ner till oss. Det blev en härlig kväll med god mat o dryck, mycket prat o skratt och en massa fredagsmyyyys.

I lördags var vi ute tillsammans på en skön promenad i våra skogar här runtom. På väg mot Forsakarsfallet stötte vi på denna märkliga svamp. För mig är den märklig i alla fall. Någon svampkännare är jag inte ens lite och dessutom så var vi lite överrens om att denna ser något läskig ut. Någon av er som har sett en sådan och kanske vet vad den heter?

Det var en extremt disig och dimmig dag, men så skönt ändå och så himla fint i alla fall vid Forsakarsfallet.

Tänk att vatten kan ge ögat och själen så mycket njutning.

Efter våran sköna promenad och ett litet fikastopp hos ett par kompisar var det dags för oss att börja göra oss iordning inför kvällens stundande 40-årsfest som vi var bjudna på. Det blev en superkul fest på alla sätt. Det "kryllade" av underbara människor, mat och dryck var kanon och musiken satte igång våra kroppar på ett mycket bra sätt. Bra ös kan jag sammanfatta denna lördagkväll som jag hoppas att födelsedagsgrisen kommer att minnas med ett leende på läpparna. Ja, jösses vad vi dansade. Så härligt! :) Och faktiskt lite värt att känna sig något sliten av idag. Vilket innebär att denna dagen har gått i lugnets tecken.

onsdag 2 november 2011

Fullt ös inombords.

Jag kände igår att jag var lite på gång. Eller kanske inte på gång, men det kändes skönt för det hände lite och jag tycker ju om när det händer saker. Även om inte vissa delar av mig gör det. Tex. stressöverkänslighetsdelen inuti mig. Den och jag gillar inte samma grejer. Den fick lite spatt av det hela och inatt så levde den rullan i kroppen vilket gjorde det rysligt svårt att sova. Svårt att förklara men det kör runt i hela kroppen som på högvarv och det är extremt svårt att "tagga ner".

Den dagliga promenaden är gjord och idag studerade jag laxarna (tror att det var sådana) som försökte ta sig motströms. Jag sa åt dem att det var lättare att simma på andra hållet, men de låg envist kvar på "fel håll".:)

Idag var jag och smyckade gravarna. Mammas o pappas och farmor o farfars. Det är fortfarande väldigt konstigt och tomt efter alla dessa år att inte ha mamma och pappa i livet. Det är 16 och 14 år sedan de lämnade oss och jag undrar så hur det hade varit att få ha dem här. 

tisdag 1 november 2011

En okej tisdag.

Idag blev det en ganska bra förmiddag. Jag lyckades ta mig iväg i vettig tid för att göra lite ärende. Det mesta av de planerade inköpen hittades och det känns skönt. När jag skulle köpa "gravkransar" på torget, så fick jag syn på denna supersöta lilla igelkott. Jag brukar sällan eller aldrig göra sådana impulsköp, men jag kunde bara inte låta den stå kvar där alldeles ensam. :)

Brevbäraren hade med sig ett bra brev. Efter mer än 10 månaders väntetid för att komma arbetspsykologen på arbetsförmedlingen fick jag idag en tid dit. Kanon! Nu håller jag tummarna att detta ska leda till bra saker för mig.

Riktigt härligt väder idag också. Precis som igår! Skönt.