fredag 26 augusti 2011

Rosa Steget 2011

Jag fick frågan för ett par månader sedan av en tjej som bor i Göteborg om jag ville gå Rosa Steget med henne den 20 augusti. Frågan berörde och rörde mig mer än man kan tänka sig av olika anledningar och kanske mer än många kan förstå. Självklart ville jag det.

Vi fick även med oss ett par goa vänner till här hemifrån Degebergatrakten, så vi var tre rosa tjejer som skulle promenera de 6-7 km i Göteborg för kampen mot bröstcancern. Den ena snyggare än vi andra. :)

Det var såklart fler än vi som tänkte gå. Vad jag läst någonstans så var det runt 2200 människor som denna vackra dag strålade samman här inför starten som skulle gå 16.30. 

Lite försnack och allmän information fick vi lyssna på en stund innan. Precis innan avgång dök Amelia och en fotograf upp för att snabbt ta en bild, fråga vad vi hette och varför vi gick Rosa Steget. 

Promenaden var igång och jag kunde inte låta bli att fotografera denna lite speciella båt.

 Det blev en skön promenad och vi hade extrem tur med vädret.

När vi kom i mål fick vi bl.a. denna fina medalj.

Man kunde även vinna priser på sin nummerlapp och där vann jag denna fina lilla brosch på min slutsiffra.

Av de 350 kr som det kostade att gå, så gick 100 kr. till bröstcancerforskningen. Jag önskar egentligen att ännu mer hade gått dit, men det blev ju ändå en fin slant till dem. Jag är glad att det görs sådana här aktiviteter för att stötta forskningen och jag är glad att jag fick frågan i midsommar om jag ville gå men jag är allra gladast för att jag faktiskt gjorde det tillsammans med två underbara tjejer.

4 kommentarer:

 1. Haha vad lustigt jag såg dig oxå dig och dina promenadkompisar!:-)

  ha en underbar helg!:-)

  SvaraRadera
 2. :) Det var ju lite märkligt faktiskt. Eller inte. Det gick väl inte att undvika att se den rosa hatten.:) Trevlig helg önskar jag tillbaka!
  /Kristina

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Jag tycker att detta var en väldigt personlig och fin berättelse från Rosa Steget 2011. Som projektledare undrar jag nu om vi skulle kunna få länka oss till detta fina inlägg.
  Hälsningar
  Conrad
  skriv till info@rosasteget.se

  SvaraRadera
 4. Tack Conrad! Va jag blir glad när du skriver så! Har mailat dig.:)
  Hälsningar Kristina

  SvaraRadera