tisdag 13 oktober 2009

Ingen jaktlycka i köket.

När jag kom ut i köket igår morse mötte jag en liten mus som blev räddare för mig än vad jag blev för den. jag tycker egentligen att möss är så söta, men jag vill ju gärna slippa ha dem i köket. Rädd blev den i alla fall och for in under diskmaskinen igen där den kommit ifrån. Inte kul, men vad gör man nu? Inte mycket att göra än att försöka fånga den på något elakt vis sen. När jag nästa gång skulle i vasken för att kasta lite skräp så hör jag hur det prasslar i "matsoporna" och plötsligt rör sig en liten svans där nere. Tjong igen med dörren och tänka, tänka, tänka snabbt. Påsen behövde ut och helst skulle jag få med mig musen också. Jag la handduk över och knölade ihopa påsen med båda händerna. Jag ville inte ha en rymmarmus inne i huset så jag var tacksam om den stannade kvar där han var tills jag lyckats låsa upp dörren och sätta ut påsen. Just som den landade på gräsmattan här ute så skuttade en liten söt mus ur den och pep iväg, smått irriterad över att jag stört den mitt i frukosten. Tack, kände jag.

Idag fick Tussi lukt på vem som varit här igår och satt vakt en stund på morgonkvisten efter att hon försökt trycka in sig under diskmaskinen.


Det verkar inte som om det vill hoppa fram någon kul leksak. Måste jag sitta här mer matte?

Tussi blev törstig av det extrema snusandet hon höll på med efter doften under diskmaskinen och passade på att reta Wilma (som är hos oss idag) lite genom att dricka ur hennes skål.

Wilma hade koll på henne på avstånd och jag fick känslan av att hon inte tyckte det kändes helt okej att en katt drack av hennes vatten........

En liten vilopaus i Pontus väska innan det är dags att ge sig ut på nya äventyr i den stora världen i skogen utanför. Kanske bättre jaktlycka där än i köket.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar