lördag 7 november 2009

Tussi bor inte bara hos oss.....

Efter att i torsdags mellan tio och elva på kvällen i ösregn letat runt i skogarna här och ropat och ropat utan att få svar, så var jag både genomvåt och ledsen. Hon satt förmodligen inte fast uppe i ett träd alltså, vilket ju har hänt förr, men då svarar hon oss så högt hon kan. Visserligen så regnade det rejält och var svårt att höra, men ett högt mjau brukar gå igenom.

Tussi kommer alltid hem senast nio och oftast är hon hemma redan vid sju eller åtta. Ikväll var det ingen sådan kväll. Dessutom så regnade det mycket. Varför hade hon inte kommit hem? Oron steg i kroppen och tankarna börjar segla iväg. Jag kan ju erkänna att det int var några trevliga tankar. Hade något hemskt hänt henne? Hade hon kanske av misstag blivit instängd i något garage? Jag satt i ett tyst hus i soffan. Jag längtade efter att få höra kattluckan slå som den gör när hon kommer hem och jag funderade också lite på om hon kanske, kanske kunde vara hos grannen trots allt. Det händer att hon följer med dem in och sover en stund nämligen, men eftersom klockan var mycket när vi började leta så var vi aldrig där inne och frågade. Lamporna var tända i köket hos dem, så än fanns det ett litet hopp om det. Nästa gång jag tittar ut så hade de släckt. Besvikelsen blev för en sekund stor och jag förstod att hon väl inte var där heller då nej. Men vänta......vad var det där på deras trappa? Något bulligt och gosigt. Min Tussi! Så glad jag blev!


Det visade sig att hon hade intagit deras säng och legat där i 3½ timme och sovit som en stock medans jag och familjen letat i regnet, blivit genomvåta och varit jätteoroliga. Jag tror att jag ska köpa en mobil till Tussi.

Katter är ju noga med att hålla sig rena och fina, trots att man ibland undrar med tanke på hur de beter sig emellanåt och hur de kan se ut efter en runda i skogen eller hur? Ni minns kanske bilden för ett tag sedan på hennes tassar.......Här är det Andreas tur att få sig en rejäl rengöring.

Ja, såhär låg de nog en kvart eller nåt.......ren och fin blev handen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar