söndag 29 november 2009

1:a Advent

1:a Advent. En månad kvar till Tomten kommer. Helt otroligt egentligen. Det känns inte som om det var så längesen det var jul sist. Då firade vi den på Teneriffa. Det var en väldigt annorlunda jul kan man säga.

Den i alla fall för mina öron första julmusiken spelades på radion idag. Det lät riktigt härligt. Trots att vi inte har någon snö och det är plusgrader så infinner sig lite julkänslor. När det närmar sig jul innebär det också att favoritfilen kommer till affären igen. Pepparkaksfil är mumsmums och glädjen är stor hos barnen här när den dyker upp igen.


Idag var det stora granhuggardagen, så vi gav oss iväg för att fixa granar både till att ha ute och sen till att ha inomhus.
Andreas har dock missat en viktig bit i hela den här granhuggningsgrejen. Det är inte björk utan gran vi skulle ha med oss hem. Han fällde istället små björkar till höger och vänster. Det gjorde i och för sig inget, för dessa skulle ändå bort, så lite nytta hade vi av honom. Det är riktigt härligt att vara ute i skog och mark och se barn göra annat än det som de gör alldeles för ofta........i alla fall våra barn......sitter vid datorn.


Göran var klok nog att lägga kraft på det vi skulle.


Lite bärhjälp tillbaka till släpen fick vi av Andreas. Under visst tvång, men ändå.:)


Eftersom Pontus ju ska konfirmeras så var det gudstjänstdags idag, så i eftermiddags följde jag med honom till Adventsgudstjänst i Hörröds kyrka. Det är en mysig liten kyrka de har.

Nu är det kväll och det är så mysigt med alla stjärnor, ljusstakar och ljus överallt. Mmmm, jag gillar det........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar