torsdag 28 oktober 2010

Vem kan ge mig fakta?

Ibland ser blogginloggningen ut på ett sätt och ibland på ett annat. Voff......voff.....voffor gör den på ditta viset? Strunt samma, bara jag kommer in.
Något som inte känns som strunt samma är bland annat att jag inte ens får så mycket som ett litet svar. Jag skickade iväg en fråga till ett stort sjukhus i vårat land där de har diverse specialister. Jag frågade om de har någon som är speciellt duktig inom området testosteron och östrogen. Jag förväntar mig kanske för mycket och har kanske för bråttom i min väntan, men senast jag skicka typ av samma fråga till samma ställe är minst ett år sedan och jag har fortfarande inte hört ett enda ord från dem. Alltså försökte jag igen nu efter tipset en andra gång av en journalist jag varit i kontakt med en del och som skrivit mycket om bla. bröstcancer och äggstocks"grejer" etc.

Jag är väldigt intresserad av att på riktigt få veta vad som händer i kroppen när man abrupt blir av med äggstockarna. En del vet jag förstås, men det känns som jag fått allt för lite info om det hela. Det är ju inte bara östrogen utan även testosteron som försvinner har jag blivit klok på under senaste tiden. Vad innebär det för kropp och själ? Jag har försökt hitta vettiga sidor på internet, men det känns inte som jag blir riktigt klok på det där heller. Jag önskar få tag på någon som verkligen kan sin sak! Jag vill veta vad hela den här biten innebär för mig. Fakta är viktigt för mig och det blir lättare att förstå sin kropps beteende med mer "kött på benen". Till vem/var ska jag vända mig????

2 kommentarer:

  1. Hej Kristina. Jag tror du menar Progesteron, inte testosteron.. Det finns flera studier som numera visar på hur viktig progesteronhalten i kombination med östrogen är. Men viktigt är också vilken typ av progesteron o östrogen som används.
    När jag var på en föreläsning i Las Vegas med Noni konventet 2007, var där en kvinnlig doktor som hade gjort flera studier på detta och visade på att många fler funktioner i kroppen styrs av progesteronhalten. Man ska undvika syntetiskt framställda progesteron o östrogen och istället välja USP Progesteron och fyto-östrogener. Jag fick veta detta eftersom Noni företaget har en produktserie för kvinnor över 40 som innehåller en hormonbalanserande kräm som innehåller just detta! Endast naturliga ingredienser förstås. Jag hittade också nyss en artikel som bevisar detta. Du får en länk här:
    http://www.dn.se/debatt/svenska-kvinnor-riskerar-brostcancer-helt-i-onodan-1.864426
    Den här artikeln är ju gammal nu så den svenska studien borde ju vara klar nu..
    I Las Vegas fick jag också veta att det är många länder som fortfarande går på gammal kunskap, ( som i Sverige) och prioriterar östrogen framför Progesteron, tyvärr.
    Jag ska leta fram mina anteckningar om detta..
    Kram Bodil

    SvaraRadera
  2. Hej Bodil!

    Tack för ditt inlägg. I äggstockarna produceras en liten mängd manligt könshormon, testosteron, så det var det jag menade. Progesteron har jag inte ens haft i tanken och har ingen koll på alls känner jag.:):/ Jag ska kolla länken du gav mig. Tack.
    Kram Kristina

    SvaraRadera