måndag 21 december 2009

Minusgrader och julmys

Vilken kyla! Ändå hade vi ju inte precis kallast i Skåne. 13 minusgrader och ändå envisas min goa granne med att vi ska gå ut och gå. På med termobrallorna, dubbla strumpor, 2 tröjor, en halvvarm jacka, en jättevarm jacka, mössa, halsduk, lovikavantar och ut jag gick. Näsan frös till is bara jag hann utanför dörren, men när vi väl gått en stund i skogen, så blev det riktigt skönt faktiskt. Jag fick ta av mig vantarna för jag blev riktigt, riktigt varm. Skönt att gå en sväng. Jag hade dessutom en del jag behövde prata av mig om, så Jennifer hade väl sår i öronen när hon kom hem stackaren. Det är skönt att få prata av sig!

Jag och barnen har bakat pepparkakor idag. Eller i alla fall barnen. Jag fick knappt komma nära pepparkaksformarna nämligen. Jag hade fuskat och köpt en deg, för att göra en egen var inget alternativ kände jag. Tar tid och stressar mig än mer. Vanligtvis brukar killarna baka typ två kakor var och sen är det inte kul, men igår fick jag knappt själv göra två. Jätteskojsigt tycker jag när de vill vara med lite på en del julgrejande.

Lite julstämning i köket är den här lilla "byn". Jag har haft den i många år. Tycker den är så söt och särskilt när de små lamporna i husen lyser och det är mörkt för övrigt. Jag hade planer på att klippa lite grönt från buskarna och sätta i "snön" också, men med tanke på all snö som kommit ute så har det fått vänta.

Göran fick en himla fräck ugnsform i julklapp av jobbet. Det kan ju vara så att inte Göran tycker den är lika kul. :-) Det gör inte mig något alls, för jag gillar den skarpt. Tack Görans företag!

Andreas och jag dök ner i soffan här och spelade lite x-box igårkväll.

Det är ju äntligen jullov och det är så underbart att slppa tjata om att barnen måste gå och lägga sig. Vi bar upp en liten fikabricka med våra nybakta pepparkakor, myste och spelade tvspel. Det är såhär det ska vara. Umgås med familjen och ha skoj tillsammans. Utan att känna stress. Det gillar jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar