söndag 25 april 2010

Vitsippor

Räddningsaktionen lyckades. Fågeln som hade förirrat sig ner genom skorstenen och satt nere vid sotarluckan har kommit ut i friheten igen. Efter att ha krockat med fönstret och lämnat en svart sotfläck efter sig. Jag blir glad när jag kan hjälpa de små djuren.
På tal om fåglar så köpte jag det här fågelhuset häromdagen. Jag kunde liksom inte låta bli. Även om det kanske inte blir något matställe för fåglarna, så får det hänga här och bara vara sött.

Igår var det öppet hus på högstadiet här i Degeberga. Det är det varje år för att föräldrar, syskon och barn som ska börja sexan till hösten ska kunna gå dit, vara med på lektionerna och få en uppfattning om hur det fungerar där. Det var riktigt trevligt igår tyckte jag. Tre lektioner hade de och som kompensation en hel dag ledig sen. Det är inte så dumt.

På eftermiddagen följde Tussi med oss på en minipromenad ibland alla vitsipporna.

De är så fina de små blommorna. De lyser upp allt det gråa och påminner mig om att varmare tider är i antågande.

Här är så otroligt vackert vid bäcken. Lugnt, skönt och härligt. Vackrare blir det när träden börjar slå ut..........

Hon följde oss hela tiden på lagom avstånd.:)

Även om det var en pytteliten promenad vi gick så var den härlig. Bäckens porlande, vacker natur, trevligt sällskap och kameran i handen. Vad mer kan man egentligen begära?

En katt har förmågan att njuta av livet. Oavsett var hon befinner sig så kan det verkligen se skönt ut. Hur gör de?

Tänk att det är så lätt att ge andra bra råd, men inte att ta till sig bra råd själv. Vid närmare eftertanke så är det oftast de råd man ger till andra som är de råd som egentligen är riktade till sig själv. Just de råden som man själv behöver. Just i den stunden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar