måndag 24 maj 2010

En superduper bra helg!

Lördag den 22 maj 2010 (på Tussis 3-årsdag) var det dags för Pontus att konfirmeras. Efter lite ommöblering och grejande här så fick vi in ett bord till och plats för alla utan att behöva trängas. Perfekt. Även om vi inte skulle vara i kyrkan förrän klockan ett på lördagen, så var jag klok nog att duka kvällen innan. Jag vet ju hur jag är........och hur det brukar bli.

Jag var lite orolig över om där skulle vara stora jordhögar på bordet efter Tussis tassar när vi kom hem från kyrkan, men det var där inte! Pust, hon var alltså inte uppe och sprang på bordet när vi inte var hemma. Däremot var hon sugen på bus på bordet innan vi åkte, men stannade något motvilligt kvar på en av stolarna. Duktig kise!

Pontus konfirmerades i Degeberga Kyrka efter två terminer av lektioner, en del gudstjänster, några heldagar där de varit ute på skojiga grejer, (bla. i Boda Borg och "lekt", de har besökt ett kloster och varit i en moské), de har "jobbat" för att hjälpa barn som har det svårt med mera, med mera. Det verkar ha varit en kul resa (för det mesta) och i denna kyrka kommer den resan att avslutas.

Det var en mycket trevlig konfirmationsgudstjänst våra 14 ungdomar medverkade i, med mycket sång som varvades med berättelsen om "Frälsarkransen". Den är ett armband som är en sorts sammanfattning av våra liv. Den består av 18 pärlor, där varje pärla har en speciell betydelse. Den handlar om glädje och bekymmerslöshet, om oro och sorg, om hemligheter och kärlek, om död och uppståndelse.

"Det kvittar om någon säger att Du är värdelös och dum. In i ditt hjärta viskar "Jag-Pärlan" sanningen, att Du är värd mer än guld."

Här har vi 14 superduktiga ungdomar (med ledare) som gjorde denna konfirmationsdag lika lysande som solen. 14 ungdomar som fått sina "konfirmationsdiplom" och inte längre kommer att gå tillsammans efter skolan varje tisdag till konfaläsningen. Jag undrar om de inte kommer att sakna vissa delar av detta trots allt.?

Efter att de haft en liten kort "hemlig" avslutningsstund tillsammans i församlingshemmet, (där kåporna också togs av) lyckades vi få till ett hastigt familjefoto.:) Det känns konstigt kan jag erkänna. Att Pontus är så stor nu.......... Tiden går så fort. Det är svårt att hinna med och svårt att förstå att de börjar bli stora våra barn. Nästan så jag blir lite tårögd här när jag tänker på det....... Det är ju dessutom inte så länge sen jag konfirmerades....... Eller?
Ni betyder så mycket för mig! Love You!!!

Magarna var hungriga nu, så det var inte helt fel att ta sig hemåt med gästerna och få lite mat. Lite mat var kanske att ljuga..........mycket mat blev det. Gott dessutom. Camilla (min svägerska) var snäll och fixade det fina och goda köttfatet till oss och potatissalladen hade vi beställt hos Degeberga Slakteriprodukter AB.

Lite senare på kvällen kom familjen Svensson och gratulerade Pontus. Solen sken ännu, så vi satte oss på utealtanen där alla tyckte det var fantastiskt skönt. Utom jag, för jag frös ju givetvis. Här har vi en "man" som var grymt stolt över vad det nu heter, som han har i kavajfickan.:)

Slipsen har åkt av och min bror har börjat andas igen. Efter typ 7 timmar med den på, så måste det vara mycket befriande.:) Tack snälla för hjälpen innan (och med fotograferandet) vi fått av dig och din fru till Pontus konfirmation! Det är guld värt!

Tre tjejer drog sig snart in i lite värme medans de "fräcka grabbarna(gubbarna)" stannade där ute. Egentligen tror jag inte de tyckte det var alldeles jätteskönt när mörkret la sig över dem, men det skulle de aldrig erkänna. Alltså satt de kvar och frös. Inga foto blir så bra som de man tar på sig själv. Otroligt egentligen att hon verkligen lyckas "träffa oss", men jo...........det gjorde hon som ni ser. Det är inte första gången, så hon börjar bli riktigt bra på det. Vill man vara med på kort får man själv ta dem.

En väldigt trött jag med familj stupade i säng i hyfsad tid efter en superbra dag. Kram och Tack till alla som gjorde Pontus konfirmationsdag till ett bra minne för livet!
Söndag och jag sov minsann till halv åtta! Det ni!! Konfirmationsdags (en kompis till Pontus) klockan tio och trötta som vi var så gick tiden fortare än vi kan man säga. Vi hann dock till kyrkan i tid.:) På eftermiddagen var det samling för P15, för att åka en timme i bil innan vi var framme. Killarna spelade bra fotboll idag, vilket lönade sig. Tråkigt nog hade motståndarna ett lite onödigt trist beteende lite för ofta.

En rejäl vinst (12-2) kräver vågen. Jag säger bara YES, och gratulerar dem till segern!:)

Hemma från den skojsiga matchen vid åtta och nu var denna helgen till ända alldeles när som helst. En fullspäckad helg ger en fruktansvärt trött och sliten Kristina, men den fullspäckade helgen har faktiskt varit fullkomligt superbra! Då är det värt det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar