lördag 20 februari 2010

Inget snöande idag?

Det är väl märkligt ändå. Jag skickade efter information på ett antal kurser eller utbildningar, bla. någon media/journalistgrej, omvårdnad, farmaci och lite annat smått och gott. Vad fick jag? Jo, information om Kart och mätningsteknik, Biogastekniker (vad nu det är???), Kvalificerad Busstekniker, (skulle ju passa mig som handen i handsken.......inte) Elteknik, tandsköterska och någon transport och logistikgrej. Men hallå? Hur gick nu detta till? De landade i soporna och jag har just provat igen att skicka efter två av de grejer jag ville ha info om. Jag hoppas på bättre tur denna gången.

Idag skiner solen, vilket den inte gjorde igår om jag säger så. Då var det ganska så vitt både här och där. Jättestora snöflingor dalade ner och det blev en del av det igen. Vi kände oss som snögummor när vi varit ute och gått vår runda.

Mycket snö leder som vanligt till snöröjning. Jisses vad detta har kostat pengar denna vintern. Det är inte alls bra för bla. Göran, med tanke på att det ju inte lär bli många pengar över till att asfaltera vägar detta året.

Tussi har som vanligt väldigt tråkigt och nu är det ju plötsligt ännu mer snö att skutta fram i. Jag får nog ut en runda och packa till ett par gångar till henne igen över gräsmattan. Jag leder in dem i häcken, där det inte är så mycket snö och kanske kan hon hitta på något lite kul där inne. Klättra är ju alltid skoj och där skulle ju kunna vara något lite kul att jaga och leka med, men jag har inte kollat. Ska kanske krypa in och se jag också. Igår var hon ute väldigt länge jämfört med vad hon brukar vara och kom inte när vi ropade på henne, men det visade sig att hon hade lyckats bli insläppt hos våra grannar och låg där och sov i godan ro. Det är skönt att komma hemifrån ibland när man är katt också.

Att leka med en bit blomblad som är lagd uppe på klöspelaren, är mycket roligare än ni tror. Prova ska ni få se.

Det är helt okej att leka med blombladet på golvet också. Hon gjorde diverse märkliga snurr och hoppgrejer på stället innan hon anföll den lilla gröna saken. Jag försökte ett antal gånger fånga detta på bild, men både jag och kameran var för sen, så slutresultatet blev en bakdel.:)

Jag kanske skulle försöka ta mig ut i vår vintervärld en runda idag också. Jag har fått ett visst behov att gå ut varje dag, vilket jag tycker är ett mycket bra behov. Då kan jag ju passa på att snygga til Tussis gångar också innan jag går in igen.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar